Når skal platebransjen lære?

Aftenposten/Forbruker.no skriver i dag om nok en undersøkelse som understreker at “ulovlig nedlastning” fører til gode kunder i det lange løp. Platebransjen velger allikevel å snu det døve øret til. Det må da finnes andre løsninger?

Det platebransjen ikke har insett er det at lovlig nedlastning ER populært. iTunes, Napster og lignende tjenester går som helvete. Men, de var for sent ute. Dette fører til at alt for mange laster ned i forhold til hvordan tingene hadde vært uten heksejakt og med lovlig nett-musikk fra starten av.

Bransjens motvilje til å ta imot ny teknologi istede for å bekjempe den er nesten skremmende, og jeg håper for filmbransjens skyld at de får ‘ræva i gir’ før de sitter i samme smørja selv. Er de raskt ute kan de stoppe piratkopieringen allerede nå, før det tar helt av.

Ta TV-serier for eksempel. De fleste overlever en ok overføring av LOST om de får se det samme dag det går på TV om kvelden. Hva med en pris på 1$ per episode og 15$ på en sesong? Bare tenk på alle europeerne som ville sett på!

Vi er i ferd med å få en medierevolusjon som de etablerte mediene ikke liker. Heldigvis finnes wiki-aviser, VoD-tjenester og annet som står klare til å ta over når alt går over IP om noen år…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s