Elevdiskett i Rettslære v1.0

“Stopp pressen! Blogger gjør noe nytt!” — Dette ‘sitatet’ kunne like gjerne vært fra Dagbladets meget blogg-fikserte redaksjon, men fullt så stort er det ikke. Allikevel har jeg ikke sett en blogg med noe lignende før heller.

Nyheten er nemlig at jeg har lagt ut min elevdiskett i Rettslære på nett. Hvorfor spør du kanskje? Vel, jeg satt og fikset klar en elevdiskett til Rettslæreprøven i morgen, og da slo det meg brått at det ikke finnes et bedre sted enn Dalefag å gå tak i stoff til disketten. Eneste alternativ er det man selv har skrevet, men det blir ofte knapt og føles mangelfullt. Derfor legger jeg ut min elevdiskett til fri nedlastning og bruk, så lenge det ikke er snakk om kommersiell bruk.

Og, for dere utenforstående: En elevdiskett i Rettslære er en samling notater og oppgaver som elevene fritt lager. Det trenger ikke være elvskapt, og den er laget for å gi elevene et grunnlag å bygge sine oppgaver på noe faglig grunnlag. Det siste rundskrivet fra departementet viderefører denne ordningen helt til Høsten 2006, så det ser ut til at dene ordningen blir værende;

• Bruk av elektronisk elevbok i rettslære

I rettslærefaga blir det gjennomført ei utprøving med IKT som hjelpemiddel i opplæringa og til eksamen. Elevane kan lage si eiga elektroniske elevbok. Omfanget på denne boka er avgrensa til 1,44 megabyte. Denne elevboka er tillate hjelpemiddel til eksamen. Kvar elev må levere elevboka til skolen dagen før førebuingsdelen tar til. Eleven får tilgang til elevboka når eksamen startar. I tillegg kan eleven ta med seg to A4-sider med notat frå førebuingsdelen.

Håper noenf år nytte av disketten, og hvis dere gjør det, legg gjerne igjen en kommentar (-: (krever registrering)

Advertisements

2 responses to “Elevdiskett i Rettslære v1.0

  1. Pingback: Øby-kanalen » Blog Archive » Krasj, bang og halvveis i en tentamensperiode

  2. Pingback: Øby-kanalen » Blog Archive » Oppdatert elevidiskett for Rettslære 2: Versjon 1.1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s