Xbox 360 – HDen er vidåpen

Dette er forsåvidt ikke nytt, for HDen på Xbox 360 har vært åpen for dumping fra dag 1, siden den bruker en standar S-ATA kontakt, men i dag kom det første brukervennelige verktøyet for lesing og skriving til både image-filer og selve harddisken. Dermed er det viktige første skrittet tatt for å erobre Xbox 360, til tross for Microsofts omfattende arbeid med sikkerheten.

Folkene bak siden 360gamesaves.com står som utgivere av programmet, og de lover også at det snart vil komme et adapter som gjør at en slipper å ta ut den lile S-ATA disken som sitter i 360en for å koble til. Dette blir nesten som en Action Replay, men i større skala nå som vi har 20 GB å boltre oss på.

Med dette så kan nok også moddere få bruk for 360en også, om utviklerne ikke tar ansvar med sjekksummer. Allerede nå kan f.eks. modifiserte H2-brett legges inn på en umoddet 360. Snart kommer et adapter som gjør at alle kan gjøre noe slikt uten å måtte skru opp HDen. Dermed blir det fritt frem for alle. En annen ting er achievements. En kan riktignok ikke laste ned savegames der ting er komplett, siden achievements er knyttet til LIVE-kontoen, men en kan fint lage saves der det kun er meter igjen til mål for eksempel. Arcade games kan også kopieres og overføres, i likhet med musikk og film (enkel import av musikken vår og filmene våre til 360en anyone?).

Alt i alt tror jeg dette er en bra ting. Utviklerne må ta ansvar med sikringer mot modding, og MS må innse at selv innbitt sikkerhet på boxen ikke er nødvendig. De tirrer bare modderne. Denne hacken kom vel også langt tidligere enn noen klarte å knekke HDen til Xbox 1, om jeg ikke husker feil. Dette til tross for kryptert trafikk ned på Hardware/buss-nivå. Med 360ens avanserte arkitektur og utbredte mediafunksjoner spørs det om vi i det hele tatt trenger en modchip i det hele tatt. Hardware-sikkerheten blir ganske nytteløst den dagen XBMC kjører som dash på min 360, og filmen som blir avspilt sender elektroniske nuller og ett-tall gjennom hovedkortet – kryptert, selvfølgelig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s