Flash-Harddisk? Ja, takk

Dagbladet hadde en ganske grei artikkel i dag om det jeg tror blir det neste virkelig store innen harddisk/lagring; Flashminne.

Tenk minnekort i 3,5″ størrelse, hvor genialt hadde ikke det vært. Per dags dato er det lett mulig å lage disse slik at de kan settes rett inn i en SATA-port, men prisen er jo fortsatt for høy, og teknologien er ikke så veldig godt tatt imot og forstått.

Selv ville jeg gjerne hadd en slik flashdisc. For det første hadde harddisk-krasj av den typen vi kjenner i dag der lesearmen skraper opp plata vil ikke bli aktuelle, og dermed vil vi slippe å leve i den vissheten om at en vakker dag vil harddisken dø, det er bare et spørsmål om tid. Flashminne tåler også mer eller mindre alt. Et eksempel på dette er de såkalte “minnepinnene” de fleste har i dag – de går aldri i stykker. Du knekker kanskje selve USB-kontakten, eller knuser skallet, slik som undertegnede, men allikevel er minnet intakt. Så, med litt teip eller en billig reparasjon, så er du oppe og går igjen.

Flashminne er også lynende raskt, og optimaliserte Linux-distroer installert på små flashbrikker har tidligere klart å starte på sekunder. Skrive- og lesehastighetene på disse diskene er jo helt sinnsyke, og S-ATAens båndbresse kan uten tvil “makses” om slike disker blir brukt, men prisen på 6400 kr for en 32 gigabyte stor harddisk er fortsatt for mye, enn så lenge…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s