Seier!

Denne helga har vært et sinnsykt maraton av dimensjoner. Denne helga her jeg nemlig både arrangert og deltatt i HaloNorgeLAN 2006 – det største Norske Halo2-mesterskapet noensinne. Det er ikke stort mange andre konkurranser som utkjempes mellom 80 personer på et 140 kvadratmeter stort lokale på 70 Xboxer og TVer. I Norge er vi nemlig ikke så bortskjemte som f.eks. i USA hvor gaming er big business…

Men det betyr heller ikke at vi sal henge med hodet, det er bare å stase opp og frem! Denne gangen var jo tross alt Microsoft Norge med på leken og betalte lokale og premier. Dermed fikk vi kjøpt inn en god del fellesutstyr som vi kan dra nytte av ved fremtidige arrangement.

Men LAN er ikke bare spilling (eller nerding som mange vil kalle det), det er i høyeste grad sosialt, og det å treffe folk er i fokus for de fleste. Jeg hadde faktisk 2 bergensere boende hos meg allerede fra onsdag helt til søndag kveld, noe som ikke gjorde det veldig mye mindre slitsomt å få alt til å gå sammen. Men vi kom oss da bort på lokalet med flere lass utstyr og godt mot på fredag morgen.

LANet kom også godt i gang – folk flommet regelrett inn, og lokalet begynte raskt å fylle seg opp av folk, og de koblet seg på strømnettet. Men fredag natt begynte det å kødde for fullt og skapte problemer helt til vi begynte med turneringene. Heldigvis fant vi de to problemene som fucka opp hele opplegget og fikk fiksa det. Nå var det lørdag, og det var klart for konkurranse, først mann mot mann og så en lagkonkurranse.

For dere som aldri har vært på en spillturnering (ergo: de fleste mennesker), så er det litt annerledes enn de fleste andre turneringer. For det første, så er trashtalk essensielt. Mer eller mindre kreative fraser slenges ut for å prøve å få motstanderne til å miste fokus, eller for å annonsere hva for en utrolig fin ‘kill’ du nettopp fikk. Mange morsomme fraser blir og kastet ut i løpet av en dag, men humoren er kanskje ikke helt grei å forstå om du ikke i det minste har spilt et spill eller to. Når det gjelder FFA (alle mot alle)-konkurransen, så kom jeg blant de 16 beste. 2 av de andre på laget mitt kom blant de 8 beste, og RezKey klarte faktisk en 3.-plass.

Når teamkonkurransen begynte var vi klare med blod på tann. Vi hadde flere poeng fra FFAen enn noen andre, og vi kunne derfor ha fordel av å velge farge hver eneste runde. Før LANet var vi nok vurdert som et godt lag, men denne dagen og neste viste vi hva vi virkelig var gode for. Først spilte vi en førsterunde mot et lavt ranket lag som vi tok 3-0. Deretter måtte vi spille mot uniQue, en av favorittene som hadde gjort det skuffende i FFA. Vi satset alt og klarte å slå dem 3-0, noe som ikke var annet enn en sensasjon. Deretter skulle vi spille mot 4tk, et lag som vi aldri hadde spilt mot før. Jeg kjente dog til Zpike, en spiller på laget med lang fartstid som er kjent for mer eller mindre hodeløs rushing. Og det var egentlig det vi fikk også. Når vi da tapte første omgang med veldig liten margin, så ble vi litt nedfor og gjentok det samme neste omgang. Da hjalp en sier i tredje lite, og vi tapte serien 3-1. I stede for tidlig kveld, så ble vi nødt til spille den nedre braketten…

I den nedre braketten slo vi først ut Artic Alliance 3-0. Nesten litt synd i og med at AA har så utrolig mange hyggelige spillere. Men konkurranse er konkurranse. Deretter var det duket for nytt oppgjør mot uniQue, og vi gjentok suksessen med en 3-0 seier for andre gang. Neste kamp var semifinalen mot Sunnmøre Stars. De var også en storfavoritt som hadde blitt slått av 4tk i den andre semifinalen, men vi skulle gjøre alt for å vinne. Første runde tok vi greit, og ledelsen var et faktum. Men så ble vi tatt på senga i runde 2. Vi fikk ikke en gang en kill før de hadde 12, og vi så det gikk mot et ganske soleklart tap. SS holdt oss unna våre vanlige strategier og vi ble tvunget til å jakte på dem, noe som resulterte i en lite katastrofe. Stillingen var nå 1-1. SS var også veldig sterke i neste omgang, som var nok en sterk gametype for dem, og skaffet seg en ledelse, 1-2. Vi måtte vinne neste for ikke å bli eliminert fra turneringa. Det skulle vise seg å bli et nervepirrende game. Etter 15 minutter lå vi i ledelsen, men de hadde flagget og en mulighet til å gjøre et sinnsykt comeback. Men i sluttsekundene hoppet jeg ned på MegaBabe og fikk returnert flagget tidsnok til å skrike “GAME OVER”, og konstantere at stillingen var 2-2. Ett siste game skulle avgjøre. Vi var fokusert og klare – dette skulle vi vinne! Vi kom tidlig ut med en liten ledelse, men så var det likt en stund før vi igjen dro ifra. Sunnmøre Stars fikk litt panikk og sluttet helt å angripe når vi ledet ganske bra mot slutten av omgangen. Nå måtte vi bare få 3 kills for å vinne, mens de måtte ha 12. SS satt seg som sagt helt på bakbeina og prøvde å sulte oss ut, men ved et par anledninger fikk vi en kill, og vi manglet bare 1 for å sikre finaleplassen. En av mine lagkamerater, NS, snek seg da igjennom en hule og inn bak fiendens linjer – noe hverken jeg eller motstanderne merket. Jeg hørte bare brått at “DET ER EN MED NULL LIV FORAN MEG, GAME OVER”. Vi hadde klart det, vi var i finalen.

Nok en gang skulle vi møte Zpike og 4tk. For dere som har lest bloggen min en stund, så har dere kanskje hørt om Zpike før… Og jeg ville ikke tape for ham denne gangen heller. Selv om vi lå under 3-1 fra forrige møte, så åpnet vi sterkt og reduserte til 3-2, deretter til 3-3. Nå hadde vi momentet på vår side, og motstanderne begynte å bryte sammen. Resten av finalen ble rett og slett ren slakt. Vi vant 3 games til og sikret seieren med sifrene 6-3. Ut av det blå var vi plutselig Norges beste Halo-lag.

Det hele ble feiret med middag på Hard Rock Cafe før bergenserne måtte ta bussen hjemover. Steffen (RezKey) kunne heller ikke være med på middagen fordi han ble hentet rett etter LANet, men han skal få en kebab når jeg er i Fredrikstad. Det lover jeg ;-) Også takk til Death Claw og NS. Dere er fantastiske lagkamerater <3

Sjekk også ut HaloNorges PodCast for intervjuer av meg med flere etter LANet (mp3 – høyreklikk->lagre mål som)

Men nå må jeg slappe av og sove ut. Denne bloggen ble jo også forresten sinnsykt lang – så det spørs om noen gidder å lese, men whatev. Legg igjen en kommentar om du gadd da i alle fall.

Advertisements

3 responses to “Seier!

  1. SØØPRAISE MOTHERFUCKER!!! Gralla med seier øben!

  2. God lesing Øby:) Artig å mimre litt fra LAN’et, det skal gjentas.

  3. Dette hørtes sinnsykt kult stian:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s