Liker du ikke reglene i landet ditt? Kjøp ditt eget land!

Det er i alle fall slik de tenker hos The Pirate Bay om dagen. Spørsmålet er vel hvor dyrt et land er, og om man kan klare å få tak i penger til å kjøpe ett? TPB tror tydeligvis at de kan.

Prisen kommer jo an på hvilket land en kjøper. Forresten, hvor er det man egentlig finner land som er til salgs? Det er ikke akkurat noen tilfredsstillende kategori for det på Finn.no. Men folkene bak TPB vet råd. De har nemlig sjekket ut SeaLand, som er en mikronasjon ute i nordsjøen. Historien bak dette lille landet, som egentlig er en menneskelagd struktur lik en oljeplatform er ganske artig, og endte i korte trekk med at en mann ved navn Paddy Roy Bates fikk kontroll over denne “øya” etter en krangel i rettssystemet fordi han sendte piratradio derfra. Selv om han først ble dømt for å gjøre dette fra en plattform nærmere Storbritannia, så fikk han medhold i retten i 1967, og det som deretter har blitt kalt SeaLand ble regnet som uavhengig av Storbritannia.

The Pirate Bay er derfor interessert i å kjøpe dette lille landet for å ha serverne sine der, samt å gi alle fri tilgang til landet i ekte p2p-ånd. Kanskje vi like så godt skal lansere uttrykket “landdeling” med en gang. Idèen om et land styrt av brukerne er i alle fall ikke så dumt, men det er jo avhengig av en veldig god praktisk løsning på selve utførelsen om det skal bli en suksess. Only time will tell.

Prisen ser dog ut til å bli høy. 2 000 000 000 $ er den stipulerte prisen i følge The Pirate Bays blogg, og de sier også at de er mest interessert i dette som et tankeeksperiment. Spørsmålet de stiller er jo interessant – hva ville du gjort med ditt eget land?

Advertisements

One response to “Liker du ikke reglene i landet ditt? Kjøp ditt eget land!

  1. Platformen var bygget som et tidlig luftvernsfort mot tyske angrep under battle of britain ;O

    litt ww2 må bli med vettu ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s