ITpro eid av nFF

Det har vel egentlig aldri vært noen tvil, men ITpro har gjennom sin levetid alltid hatt enormt mange dårlige og journalistisk svake artikler på sin forside. Selv om det ser ut som et gutteromsprosjekt er det faktisk backet opp av et firma med lønnede ansatte (hvem ville trodd det?).

I den siste tiden har de tatt helt av, og redaktør Frank Aune har lagt ut de mest utrolige konspirasjonsteorier ukentlig. Et godt eksempel er denne artikkelen, hvor han legger ut om hvordan “New World Order” og Norske samfunnstopper forbereder seg til en global krise i 2012 ved å grave tilfluktskamre på Svalbard… Det høres kanskje helt sykt ut, men nei, det er faktisk redaktøren på en av norges største IT-nettsteder som har skrevet denne saken. Hva som driver Frank Aune til å spytte ut totalt usammenhengende babbel på en IT-nettside er dog uvisst.

Mer interessant er det at nettsiden nFF (norsk FreakForum) testet ut Aunes kildekritikk ved å sette opp et scenario som er beskrevet her: “Pulling mr. Aune’s leg“. Historien er helt fantastisk, og må leses av alle som vil se hvor lett det er å få førstesideplass uten et fnugg av faktisk grunnlag. I korte trekk går den ut på at de lurte Aune til å tro at nFF ble styrt av KRIPOS, som ledd i etterforskningen av rusmisbrukere.

Når det hele ble avslørt slettet ITpro med en gang artikkelen, og sendte attpåtil ut en juridisk trussel, hvor de som lurte Aune blir truet med anmeldelse etter straffeloven § 390a (sjikane). Interessant reaksjon, så vel som hjemmel, men desverre har jeg ikke tid til å kommentere “jussen”. Saken løste seg dog etter at Aune selv sa at det “ikke kom til å skje noe mer”. For de av dere som har kikket på andre ledd i den nevnte paragraf, så burde saken være nokså klar.

Advertisements

2 responses to “ITpro eid av nFF

  1. Takk for god analyse av ting – det er rimelig artig å lese andre sitt syn på dette, og du treff motivasjonen vår forbausande godt!

  2. Kan du fortsatt være sikker på at nFF ikke samarbeider med Kripos? Kanskje de lurte deg og ;)
    Dobbel konspirasjon! Men uansett, er nok mange som leser på freak.no for å undersøke hvilket rusmiljø det er i Norge. For ikke å nevne alt det andre. Det er jo trossalt siden der “skurkene diskuterer”. ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s